Ovocné enzymy

🍇 Proč používat ovocné (pektolytické) enzymy?

Samotné mechanické rozmělnění ovoce (např. drcením nebo lisováním) naruší buňky dužiny jen částečně. Uvnitř plodů však zůstává množství cenných šťáv a cukrů, které tak zůstávají nedostupné.

👉 Řešením jsou pektolytické enzymy – přírodní látky, které rozkládají pektinové vazby v buněčných stěnách. Jejich použití společně s podrcením ovoce:

  • uvolňuje maximum ovocné šťávy a cukrů
  • zajišťuje efektivní zpracování dužiny
  • připravuje ideální základ pro hluboké a rovnoměrné kvašení ovocného kvasu

✅ Výsledkem je vyšší výtěžnost, intenzivnější chuť i aroma a optimální podmínky pro další fermentaci – ať už jde o výrobu moštů, vín, nebo destilátů.

Nákup srdcem
Ručně vyrobeno, s láskou zabaleno.
Síla ukrytá v detailech
Objevte kameny a přívěsky s příběhem – sledujte naše novinky a inspiraci ze světa šperků
Energie, která má smysl
Každý kousek má příběh. Vybrané kameny a přívěsky, které vás podpoří v každodenním
Čeština
cz
Deutsh
de
English
en
Hungarian
hu
Polish
pl
Slovenština
sk