Energetické kamenyinfo@energetickekameny.cz+420 606 647 298Po - Pá 7:30 - 17:30 
Čeština
Přihlásit
Košík
je prázdný
Ovocné enzymy
🍇 Proč používat ovocné (pektolytické) enzymy?
Samotné mechanické rozmělnění ovoce (např. drcením nebo lisováním) naruší buňky dužiny jen částečně. Uvnitř plodů však zůstává množství cenných šťáv a cukrů, které tak zůstávají nedostupné.
👉 Řešením jsou pektolytické enzymy – přírodní látky, které rozkládají pektinové vazby v buněčných stěnách. Jejich použití společně s podrcením ovoce:
- uvolňuje maximum ovocné šťávy a cukrů
- zajišťuje efektivní zpracování dužiny
- připravuje ideální základ pro hluboké a rovnoměrné kvašení ovocného kvasu
✅ Výsledkem je vyšší výtěžnost, intenzivnější chuť i aroma a optimální podmínky pro další fermentaci – ať už jde o výrobu moštů, vín, nebo destilátů.